torsdag 19. september 2013

SYNDERN OG GULSOTT - August 2010

SYNDEREN




Jeg fant synderen! Trodde jeg... det var selvfølgelig min kjære hund Mauritz som hadde fått lopper. Det bar rett til dyrlegen for å få loppe medisin. Men der konstaterte de at han var frisk som en fisk(hund), ikke en loppe å se. 

Hverdagen fortsatte jeg ble stadig mer uvel, hadde mørk urin, krittfarget avføring, dårlig matlyst og orket ikke tanken på kaffe som jeg vanligvis er avhengig av. Kiloene rant av, det var jo en ”positiv” ting tenkte jeg der og da. Det var jo nettopp noe av det jeg ville oppnå.

Så er jeg tilbake på jobb og en kollega sa til meg at jeg hadde veldig rar farge på øynene, jeg svarte pent tilbake at jeg har grønne øyne så sikkert derfor?!

Nå hadde det gått vel ett par uker og var blitt såpass dårlig at jeg ringte å bestilte time hos fastlegen. Dette var en mandag men tidligste timen de hadde ledig var onsdag kl 10.30. Jeg booket selvfølgelig den timen samtidig som jeg håpet at energien skulle komme tilbake, for det skulle den nemlig ifølge denne kuren jeg tok. Jeg sovnet på sofaen etter jobb og skulle på boksetime kl.20. Dro meg ned til SATS møtte min kjære venninne som jeg trente med. Det første hun sier er; har du sett deg i speilet? Ehhh..nei, jeg er bare trøtt, sovna på soffan. Sa til henne at jeg ikke var helt i slaget og derfor kanskje ikke klarte å yte det beste på trening. Jeg fullførte timen med ett ork.

GUL SA DU??

Så meg deretter i speilet i garderoben sammen med min venninne og vi begge utbryter. JEG er jo helt GUL!! Til og med det hvite i øynene var gult…ja da snakker vi sånn ekkel ”selvlysende” gul. 

Bra jeg skal til legen på onsdag tenkte jeg. Onsdagen kom og i lunsjen bar det av sted til fastlegen, det var veldig mye å gjøre på jobb iom det var messeuke rett rundt hjørnet. Så jeg sa hadet og vi sees om en liten time til mine kolleger. 

Kommer inn til Fastlegen, forteller symptomene og han begynner å ringe rundt. Jeg var jo som sagt ganske så brun etter ferien men han så at jeg var gul i øynene. Han virket stresset mens jeg satt der litt uvitende på hva som egentlig skjedde. Han nærmest kastet meg på dør med en bunke med papirer og sa jeg måtte rett opp på Aker Sykehus for å ta noen prøver. Jeg reiser da innom jobb for å beklage meg ovenfor mine kolleger om at jeg må videre for å ta noen flere prøver. Tar med meg vesken, pc’en og treningsbaggen, jeg skulle tross alt rekke en corepuls time kl.17.00 på SATS sagene :) Kommer opp til Aker sykehus, spør meg litt rundt og de sender meg videre innover i gangene. Og til slutt kommer jeg frem til en skranke de ser på meg, sier hei og tar papirene jeg har i hånden jeg står der fortsatt som et lite spørsmålstegn. Så kommer det 4 sykepleiere med en seng, jeg får da ett navnebånd rundt håndleddet og  de ber meg om å legge meg ned på sengen. 

Jeg begynner med en litt nervøs latter og sier tror dere har feil person jeg skulle bare ta noen prøver. De spør deretter hva jeg heter og jeg ser på navnelappen at det står mitt navn. Jeg får en hel del elektroder på brystet og en sånn hjerte maskin tilkoblet. Tror jeg befant meg på Akutten. 

Fortsettelse følger i morgen...
LITT OM MEG OG MITT.

Mitt navn er Christin Michelle Rode er i dag 32 år og bor i Oslo med min lille familie.
Jeg er en livsglad jente med stort engasjement som har jobbet i tekstil bransjen i 13 år,. Jeg er utdannet tekstil innkjøper og elsker bransjen, jobbene, hverdagen og alt som hører med.

Akkurat nå er jeg i ett veiskille hvor jeg ikke helt vet hvor veien videre går enda.. Vet i hvert fall helt sikkert at jeg har noe uoppgjort med helsekostbransjen.

Midt oppi det hele har jeg også vært så heldig at jeg har blitt mamma så det blir noen stories om hvordan jeg synes det er. Kommer også innlegg med hvordan det har vært å gå gravid med en leversykdom med all usikkerheten det innebærer. 

I denne bloggen får dere min historie og ett innblikk i hvordan livet har vært og er med en leversykdom. Jeg ønsker å bevisstgjøre deg og dere om mulige konsekvenser av «legemidler» som dessverre ikke er tilstrekkelig forsket på. Alle reklamene lover en sunnere hverdag, detox, full renselse av leveren, få mer energi, bli brunere og til kampen mot mage fettet, men vet vi egentlig hva disse produktene inneholder?

Enn så lenge kan jeg ikke si hvilket produkt jeg ble forgiftet av, dette er på bakgrunn av at saken ikke er avsluttet. Dette vil selvfølgelig bli forklart i senere innlegg.


MITT MØTE MED HELSEKOSTPRODUKTER- Juli 2010

Jeg er 29 år jobber med innkjøp i den gang da Voice of Europe. Har ett flott liv med gode venner og familie. Bor i Oslo rettere sagt Bolteløkka som jeg hadde min fineste, og typ Oslos minste, leilighet. Jeg døpte rett og slett området til Bolteløkka Hills. I min lille hage hadde vi sommerfester(ja, tro meg vi kjørte selvfølgelig hagefester som Aschehoug og Stordalen).

Dette var en periode jeg trente 4-5 økter per uke, spiste sunt. Gledet meg til sommerferie med gode venninner til varmere strøk.

Kommer tilbake i slutten av juli og det nærmer seg for fullt Moteuka og derav mye jobbing, ergo lite tid til å trene. Så jeg trengte en quick fix, hadde strengt tatt gått opp 2-3 kg ila sommeren og ville være fresh til høsten, moteuka og få renset ut mye vin og alt for mye god mat.

Det var jo flust av reklamer som kunne gjøre mirakler på kort tid detox etter ferien, bli kvitt kiloene, få mer energi, ny og bedre kropp etc. Jeg som også veldig mange andre, tenkte aha dette var jo genialt, akkurat hva jeg trenger.
Så naivt, men jeg skal ærlig innrømme at jeg trodde dette skulle funke og gledet meg til resultatet. Frem med målebåndet og ready for fashion week.

Jeg tok detox og full renselse, bli kvitt mage fettet i tablett form. Tok vel ca. en uke før jeg begynte å merke at kroppen ikke var helt som den skulle, men tanken slo meg overhode ikke at det kunne være denne mirakel kuren. Jeg var slapp, vondt i hode og kvalm. Jeg jobbet som vanlig trente og stod på. Dagene gikk og jeg fikk enorm kløe, var veldig intenst og ikke minst slitsomt, klødde så jeg fikk sår. Mine fantastiske kolleger synes også det var noe som ikke stemte i og med at jeg var veldig slapp i forhold til hva jeg pleier. Jeg er vanligvis en person med mye energi og har veldig mye på hjertet.

Fortsettelse følger i ettermiddag…