onsdag 18. september 2013

Jeg var 29 år og hadde fått gulsott og skrumplever!!!




Sitter på Aker Sykehus. Tankene begynte å svirre, føltes som hode skulle eksplodere. 

Jeg var jo da ikke en alkoholiker, er det ikke bare gamliser og alkoholikere som får den slags. Jeg var jo i hvert fall ikke stor dranker. Likte godt å ta meg en fest og var veldig glad i vin, men med forbehold til helger og på en middag i ny og ne. 

Er det ikke bare babyer som får gulsott? Jeg er heller ikke født med en dårlig lever såvidt jeg vet. Nå sitter jeg på Grays Aker som ett stort spørsmålstegn.
Doktor Mc Dreamy mener sikkert at det er nyrene.... fjuuu, da kan jeg jo bare fjerne en.. eller nei, vent; han sa lever!

Han ser på meg med ett blikk som sier; stakkars lille du. Forklarer pent og pyntelig at man har bare en lever og det er selve rensestasjonen til kroppen din. Man er totalt avhengig at den fungerer som den skal. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. 

Det ble det første, ja, det kom en nervøs latter. Jeg tok meg sammen og tenkte som jeg alltid gjør i krise situasjoner, her må det full skjerpings til! Vi må tenke utenfor boksen, være kreative. Jeg spør han; hvordan fikser vi det da? Når blir jeg frisk igjen? Kan jeg ikke drikke vin?

Story of my life so far...meg & min Frk.Lever.